24 May 2007

Göcek Regatta 2007





Göcek Regatta 2007 yarışından yeni geldik. Teknemiz Cognac’dı. First 40,7; enfes lacivert bir gövde, gelişmiş ana yelken mekanizması, piyanosu, ana yelkeni, genovası, balonuyla keyifli mi keyifli..Onunla Göcek port da ilk karşılaştığımızda neler hissettiğimizi anlamanız için 8,18 lik Zigzag ımızı tanımanız gerekli.

Venüs Sailing Team olarak soğuk sıcak demeden her haftasonu Kalamış’dan çıkış yaptığımız Zigzag’ımız, yelken keyfini tadabileceğiniz özel yapım bir kız. Yelkeni öğrenmek ve geliştirmek için harika bir tekne, rüzgarın şiddetine göre her çıkışta farklı etek :) giyen bir kız. Havalı mı havalı, rüzgarla dans eden, 8,18m boyu olan endamlı bir hatun. Cognac ise yeni nesil kızı, teknolojiyi kullanmayan seven, biraz kokoş, selvi boylu. IRC1'de yarışırım diyor...
Biz de öyle yaptık, her sabah 9.00 da teknede hazır olduk. Hollandalı ve Türklerden oluşan 9 kişilik takımı buluşturan Women Sailing School, Neslihan’dı. Uluslararası kadın yelkencilerin biraraya gelmesini, beraber yarışıp, beraber eğlenmesini, kültürleri denizde kaynaştırmayı hedefleyen bir yelkenci. Sonia ile beraber Skipperimız. Kendisine tekrar teşekkür ediyoruz, her anından çok keyif aldık. Ne mi yaptık? Trimin detaylarını kavradık, kendi skipperimizi yetiştirdik, doğru start çalıştık, piyanoda uzmanlaştık, ana yelkeni uçurduk. IRC1'de olmanın tadına vardık, akşamları içerek kutladık :) Yeni yelkenci arkadaşlar kazandık, yarış taktikleri dinledik, bisiklete bindik, koylara kaçıp müzik dinledik, dans ettik ve her anından ayrı bir haz aldık.

Dönüp dolaşıp, İstanbula Zigzag'ımıza geri döndük.Malesef kızımız geçtiğimiz haftasonu yaralandı, yarış sırasında olan bir kaza, detaylarına girmeyeceğim. Bugün tekrar suya giriyor, onun kadar biz de heyecanlıyız. Bosphorus Cup’da bizi yalnız bırakmayacağına eminiz, Sinan, yeni yekesiyle eskisinden bile daha güzel akacağını söylüyor, merakla bekliyoruz.

Sevgiler,